skip to Main Content

Skogstokig eller streetsmart

Södra Änggårdens konsortium

Frank & Earnest har ansvarat för marknadsföringen av bostadsprojektet Södra Änggården sedan starten. Nu när vi attraherat lämpliga bostadsbyggare, fortsätter vi med marknadsföring inför säljstarten. Konceptet ”ett skönare stadsliv” ligger kvar som utgångspunkt. Förutom det vi visar här, arbetar vi också med destinationsmarknadsföring via upplevelsegalleriet Vulkano.

Södra Änggården – Vepor
Södra Änggården – Vepor
Södra Änggården – Tim Timmey

Showroom med spektakulär placering

Allt i Södra Änggårdens showroom är tillverkat i återvunnet material, till och med lampskärmarna. Men det mest spektakulära är nog ändå placeringen. Showroomet ligger inbäddat i upplevelsegalleriet Vulkano.

SoMe för ett skönare stadsliv

Frank & Earnest är ansvariga för Södra Änggårdens sociala medier. Vi tar fram idéer och content med utgångspunkt i konceptet ”ett skönare stadsliv”.

En ny studie har undersökt vad svenskar föredrar att bo nära. De två toppnoteringarna är: 

🌳 1. Natur/grönområden (65 procent) och 
🛍️ 2. En välsorterad livsmedelsaffär (63 procent). 

📍 Det är förstås mitt i prick för Södra Änggården. Närmare naturen går ju knappas att komma, om du fortfarande vill bo i en stad, och vi planerar för en stor livsmedelsbutik i området. 

Läs mer på sodraanggarden.se

Källa: INSIKTSRAPPORT 2023: “Den hållbara staden”

#stadsutveckling #stadsutvecklinggbg #ettskönarestadsliv #visionsbild
Passar du i Södra Änggården?

🌊 Du gillar Västra Göteborg, närheten till havet – men önskar dig mer innerstadskänsla.

🍄 Du vill gärna ha nära till löpturen och svamp –skogen, men du vill också bo lite urbant.

💚 Det är skönt att flytta till något nybyggt, lätt – skött, men det ska ju vara lite karaktär också.

Anmäl ditt intresse på sodraanggarden.se

#ettskönarestadsliv
#nyproduktion 
#stadsutvecklinggbg
Nu byggs det i Södra Änggården. Vi har gjort byggplatsen både säkrare och snyggare med nya plank och vepor.
Nu tackar Vulkano i Södra Änggården för sig. Under nästan tre år har en utdömd industrilokal på Fältspatsgatan fungerat som scen för evenemang, galleri för utställningar och ateljé för konstnärer – utan att någon behövt betala hyra. Det kulturens eldsjälar har bidragit med är att dra besökare och uppmärksamhet till området innan det ens har börjat utvecklas. 

Det finns många tomma lokaler i Göteborg som väntar på rivning eller ombyggnad. Nu vill Södra Änggårdens konsortium inspirera fler fastighetsägare att upplåta dessa åt kulturen. Även om Initiativ som Vulkano kostar både tid och pengar, så har de potential att skapa andra betydande mervärden för platserna.

– Som fastighetsägare är det viktigt att vidga sin syn på värdeskapande. Vulkano har berikat Södra Änggården på många sätt innan vi ens kunnat sätta spaden i marken och fungerat som en kreativ plattform för bland annat konstnärer. Vi kan ge dessa tomma lokaler ett tillfälligt syfte som gynnar platsen och samhället som helhet. Nästa gång kan det vara en lokal för idrott eller utbildning, säger Andreas Dahlqvist, vd på Månsson Fastigheter AB. @manssonfastigheter

Nu startar rivningen av den gamla industrilokalen som inrymde Vulkano. Beskedet är knappast chockartat, då alla inblandade från början vetat att det bara var en temporär lokal. Men erfarenheterna från Vulkano är positiva och kanske uppstår något liknande igen.

– Vi vet hur viktig kulturen är för att väcka en plats och skapa liv och lust. Nu försvinner Vulkano i Södra Änggården för den här gången, men vi kommer fortsätta skapa platser för konst och kultur. Både här och på andra håll. Vi har lärt oss väldigt mycket av hela processen med Vulkano. Dels vad som faktiskt går att göra med tillfälliga lokaler och framför allt vilka otroliga krafter som kan släppas loss om man bara ger kulturen lite utrymme, säger Johanna Hult Rentsch, vd på Platzer. @goteborgsbastaplatzer 

#vulkanogbg ♥️
Vilken fest det blev! Tack alla som kom och gjorde det till världens bästa dag! 

@odlingsbolagetsvalan
@mywaiapp
@theocrgym
@sodraanggarden.se
@dunderklubbengbg
@viktorbyhr
@himynameisphilip 
@frankandearnest
@goteborgsbastaplatzer
@hokerumbygg 
@manssonfastigheter
@bonavasverige 
@peabbostad
@skanskabostad 
@flick.nu

#fyrverkeri #trailrunning #södraänggårdsfest #vulkanogbg #ettskönarestadsliv
Foto: @amelialorainee
Studio Gülbin och Ollio målade tillsammans detta verk utanför Vulkano igår inför vår stora fest imon, lördag 23 sept. Välkomna kl 11-15. 

Ollio håller dessutom i en guidad konstrunda på Vulkano kl 14:00. Välkomna! 

#södraänggården 
#ettskönarestadsliv 
#vulkanogbg
Nu är det bara tio platser kvar till lördagens löptävling i Södra Änggården. Säkra din plats innan de tar slut. Det är gratis att anmäla sig. Alla deltagare får medalj och dessutom lottar vi ut fina priser!

Det finns också ett barnlopp med enkla hinder för att öka kulfaktorn. Du hittar länken i vårt Facebook-event. Vi ses i spåren.

#södraänggårdsfest #vulkanogbg #trailrunning #södraänggården #funrun
Missa in Kids Run i Södra Änggården.
 
lördag den 23 september, mitt i Södra Änggårdsfesten, kör vi ett barnlopp på 800 meter. Du bestämmer om du vill ta dig igenom den roliga banan tillsammans med ditt barn, eller om du nöjer dig med att vara hejaklack. Vid start-/målområdet finns foodtrucks, ekologisk marknad, konstutställning och mycket annat kul. Länk i bio

#kidsrun #södraänggårdsloppet #spring #barnlopp #eventgbg
Medaljchans?
Glöm inte att anmäla dig till Södra Änggårdsloppet. Det är gratis att vara med, men antalet startplatser är begränsat så säkra din plats nu. Förutom medaljer och ära kan du också vinna fina priser från @kahlskaffe  och @dubbeldubbelswe som vi kommer att lotta ut bland deltagarna. Vi ses i spåret!

Länk i bio!

#trailrunning #änggårdsbergen #lopp #medalj
Södra Änggården blir en tät innerstadsmiljö med närhet till aktiviteter, service och människor. Här finns balansen mellan bostäder och verksamheter, lugna gårdar och livliga gator. Vi har tagit fram receptet på en attraktiv stadsdel, och här är ingredienserna:

👉🏻 Vacker gestaltning
👉🏻 Närhet till aktiviteter, service och människor
👉🏻 Konstens centrala roll
👉🏻 Skolor i bästa läge
👉🏻 Naturen runt hörnet, gröna parker och lekplatser

Kom till Södra Änggårdsfesten i Vulkano den 23 september och få en försmak av ditt nya hem. Länk i bio.

📸 Ett tidigare event i Vulkano.
@studio.gulbin förbereder på #VulkanoGBG inför fredagens vernissage och helgens marknad. 

#södraänggården #ettskönarestadsliv
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.