skip to Main Content

Skogstokig eller streetsmart

Södra Änggårdens konsortium

Frank & Earnest har ansvarat för marknadsföringen av bostadsprojektet Södra Änggården sedan starten. Nu när vi attraherat lämpliga bostadsbyggare, fortsätter vi med marknadsföring inför säljstarten. Konceptet ”ett skönare stadsliv” ligger kvar som utgångspunkt. Förutom det vi visar här, arbetar vi också med destinationsmarknadsföring via upplevelsegalleriet Vulkano.

Södra Änggården – Vepor
Södra Änggården – Vepor
Södra Änggården – Tim Timmey

Showroom med spektakulär placering

Allt i Södra Änggårdens showroom är tillverkat i återvunnet material, till och med lampskärmarna. Men det mest spektakulära är nog ändå placeringen. Showroomet ligger inbäddat i upplevelsegalleriet Vulkano.

SoMe för ett skönare stadsliv

Frank & Earnest är ansvariga för Södra Änggårdens sociala medier. Vi tar fram idéer och content med utgångspunkt i konceptet ”ett skönare stadsliv”.

Idag och lördag på Vulkano - utställningen “Bloom__”

Musikframträdande kl 19.00 ikväll med duon Lee Noyes & Joël Leyssalle, på percussion och trombone framför de 'The Shimmer is a Call’.

Öppettider:
Fredag 6 Maj 17:00 - 20:00
Lördag 7 Maj 12:00 - 16:00

Sebastian Abugattas, London 
Johan Andrén, Oslo 
Rosie Harriet Ellis, London 
Elsa Gregersdotter, Stockholm 
Nini Hansen, Copenhagen 
Isis Maakestad, Gothenburg
Ida Nissen, London 
Lee Noyes / Joël Leyssalle, Gothenburg 
Mehran Pakgohar/Phil Dunlop, Stockholm
Simon Rydén, Gothenburg 
Emma Torneus, Gothenburg

Kuraterad av @emmatorneuws & @idanissen__
Design: @heikkikaski

#EttSkönareStadsliv
#VulkanoGBG 
#SödraÄnggården
Vi är otroligt glada att kunna berätta att den 14 maj kör vi växtträff på #VulkanoGBG tillsammans med Stickling-GBG.

Mejla sticklinggbg@gmail.com om du är intresserad av ett gratis försäljningsbord. Beskriv vad du vill sälja, allt växtrelaterat är ok så som krukor, fröer, växt-konst mm. 

@sticklinggbg
#sticklinggbg

#stickling 
#växtloppis 
#växtträff 

#EttSkönareStadsliv
#VulkanoGBG 
#SödraÄnggården
Google Earth har äntligen uppdaterats! #vulkanogbg #googleearth
Efter många års hårt planarbete och dubbla överklaganden är vi äntligen i mål. Detaljplanen har vunnit laga kraft och vi kan börja bygga Södra Änggården. Vi ser fram emot att bidra med 2000 nya bostäder och ett skönare stadsliv i Göteborg. Vi återkommer med mer detaljer inom kort.

🍾🏡🎉🌳 @stadsutvecklinggoteborg
Hur planerar man för ett skönare stadsliv?
Se intervjufilmen med Fredrik och Bobbie från @okidokiarkitekter - arkitekterna bakom Södra Änggården.

#stadsutvecklinggbg #vulkanogbg #göteborg #arkitektur
Vilket händelserikt och kul år vi haft i Södra Änggården! Vi har hunnit med en hel del… över 20 publika konst, dans, teater-events och t.o.m. musikfestivaler, med massor av besökare. Det kallar vi ett skönare stadsliv! 
Hej då 2021, nu blickar vi framåt och hoppas på ett lika fantastiskt 2022. Vi ses!

#vulkanogbg #ettskönarestadsliv #södraänggården
Södra Änggården är värd till föreställningen Wing it som spelas tre kvällar (9-11 Dec) av och med scenkonstnärerna Anna Svensdotter/Benedikte Esperi samt Henrik Wartel/Lisa Larsdotter Petersson.
Ljus: Hans Ahlin.

Benedikte Esperi är koreograf, video- & performancekonstnär baserad i Göteborg. Hon skapar verk för scener, utställningar samt offentliga miljöer både nationellt och internationellt. Benedikte har ateljéplats på VULKANO, är knuten till Galleri 54 och är en av tre konstnärer i Tiny Festival Producers. Hon driver en Dansfilmfestival samt undervisar vid Högskolan för scen och musik.

Lisa Larsdotter Petersson är scen och bildkonstnär, verksam bl.a. i Göteborg och Bohuslän. I sina solon och sceniska samarbeten med musiker tar hon avstamp i både det oförutsägbara och det uppenbara. Här bjuds ofta både humor och allvar i en mix av rörelse/dans, ljudande och ordkaskad. Jämte föreställning arbetar hon också med att driva multidisciplinära scenkonstprojekt och genom utställningsverksamhet.

Henrik Wartel, trumslagare och improvisatör baserad i Göteborg. Han är väletablerad nationellt och internationellt på jazz och improvisationsscenen. Henrik samverkar med musiker, konstnärer, dansare på varierade konstarenor och är en av de drivande krafterna bakom jazz/impro klubben Brötz jämte ”Henrik Wartel Solo” och ”Henrik Wartel Improvisation”. Han turnerar internationellt och ingår i grupper som Quagmire, Jonny Wartel 4tet, John Holmström Trio etc. I hans improvisationer är nuet och närvaron riktning och ledsagare.

Anna Svensdotter är en flöjtist som spelar både solo och med flera ensembler som flöjtkvartetten 40f, duo Diabas, och experimentella sextetten GAHLMM. Anna har beställt och uruppfört många verk i nära samarbete med både svenska internationella tonsättare, bl.a. Tony Blomdahl (SE), Rósa Lind (AUS), Paula Matthusen (USA). Solo-cd:n ”Alpha Waves” med svensk musik för flöjt och elektronik släpptes 2013.

10-21 WING IT ges med stöd från Göteborgs Stad Kultur & Västra Götalandsregionen.
10-21 WING IT ges i samverkan med SMART FRILANSKOOPERATIV, Ulricehamn Kommun, Vänersborgs Kommun, Tranemo Kommun, X-sites & samtliga spelplatser/scener.

#vulkanogbg
Vill du och dina barn hitta på nåt roligt ihop? Välkommen till ett familjeevent med @lunchbeatgoteborg i Vulkanos fantastiska lokaler i Södra Änggården. Vulkano är en nyskapande plats nära city med stora utrymmen för dans, lek och kreativitet. Här bjuder Lunch Beat Göteborg på garanterad danseufori med DJ E-1000s unika mix av disco, funk och remixar.

Missa inte Familje-Lunch Beat i Vulkano, lördag 22 januari 2022.

Save the date!

Vi ses på #vulkanogbg
Du vet väl att vi ska bygga ett nytt bostadsområde alldeles intill Änggårdsbergen? Läget är perfekt nära både staden och naturen. Läs mer på södraänggården.se