skip to Main Content

Skogstokig eller streetsmart

Södra Änggårdens konsortium

Frank & Earnest har ansvarat för marknadsföringen av bostadsprojektet Södra Änggården sedan starten. Nu när vi attraherat lämpliga bostadsbyggare, fortsätter vi med marknadsföring inför säljstarten. Konceptet ”ett skönare stadsliv” ligger kvar som utgångspunkt. Förutom det vi visar här, arbetar vi också med destinationsmarknadsföring via upplevelsegalleriet Vulkano.

Södra Änggården – Vepor
Södra Änggården – Vepor
Södra Änggården – Tim Timmey

Showroom med spektakulär placering

Allt i Södra Änggårdens showroom är tillverkat i återvunnet material, till och med lampskärmarna. Men det mest spektakulära är nog ändå placeringen. Showroomet ligger inbäddat i upplevelsegalleriet Vulkano.

SoMe för ett skönare stadsliv

Frank & Earnest är ansvariga för Södra Änggårdens sociala medier. Vi tar fram idéer och content med utgångspunkt i konceptet ”ett skönare stadsliv”.

Nu byggs det i Södra Änggården. Vi har gjort byggplatsen både säkrare och snyggare med nya plank och vepor.
Nu tackar Vulkano i Södra Änggården för sig. Under nästan tre år har en utdömd industrilokal på Fältspatsgatan fungerat som scen för evenemang, galleri för utställningar och ateljé för konstnärer – utan att någon behövt betala hyra. Det kulturens eldsjälar har bidragit med är att dra besökare och uppmärksamhet till området innan det ens har börjat utvecklas. 

Det finns många tomma lokaler i Göteborg som väntar på rivning eller ombyggnad. Nu vill Södra Änggårdens konsortium inspirera fler fastighetsägare att upplåta dessa åt kulturen. Även om Initiativ som Vulkano kostar både tid och pengar, så har de potential att skapa andra betydande mervärden för platserna.

– Som fastighetsägare är det viktigt att vidga sin syn på värdeskapande. Vulkano har berikat Södra Änggården på många sätt innan vi ens kunnat sätta spaden i marken och fungerat som en kreativ plattform för bland annat konstnärer. Vi kan ge dessa tomma lokaler ett tillfälligt syfte som gynnar platsen och samhället som helhet. Nästa gång kan det vara en lokal för idrott eller utbildning, säger Andreas Dahlqvist, vd på Månsson Fastigheter AB. @manssonfastigheter

Nu startar rivningen av den gamla industrilokalen som inrymde Vulkano. Beskedet är knappast chockartat, då alla inblandade från början vetat att det bara var en temporär lokal. Men erfarenheterna från Vulkano är positiva och kanske uppstår något liknande igen.

– Vi vet hur viktig kulturen är för att väcka en plats och skapa liv och lust. Nu försvinner Vulkano i Södra Änggården för den här gången, men vi kommer fortsätta skapa platser för konst och kultur. Både här och på andra håll. Vi har lärt oss väldigt mycket av hela processen med Vulkano. Dels vad som faktiskt går att göra med tillfälliga lokaler och framför allt vilka otroliga krafter som kan släppas loss om man bara ger kulturen lite utrymme, säger Johanna Hult Rentsch, vd på Platzer. @goteborgsbastaplatzer 

#vulkanogbg ♥️
Vilken fest det blev! Tack alla som kom och gjorde det till världens bästa dag! 

@odlingsbolagetsvalan
@mywaiapp
@theocrgym
@sodraanggarden.se
@dunderklubbengbg
@viktorbyhr
@himynameisphilip 
@frankandearnest
@goteborgsbastaplatzer
@hokerumbygg 
@manssonfastigheter
@bonavasverige 
@peabbostad
@skanskabostad 
@flick.nu

#fyrverkeri #trailrunning #södraänggårdsfest #vulkanogbg #ettskönarestadsliv
Foto: @amelialorainee
Studio Gülbin och Ollio målade tillsammans detta verk utanför Vulkano igår inför vår stora fest imon, lördag 23 sept. Välkomna kl 11-15. 

Ollio håller dessutom i en guidad konstrunda på Vulkano kl 14:00. Välkomna! 

#södraänggården 
#ettskönarestadsliv 
#vulkanogbg
Nu är det bara tio platser kvar till lördagens löptävling i Södra Änggården. Säkra din plats innan de tar slut. Det är gratis att anmäla sig. Alla deltagare får medalj och dessutom lottar vi ut fina priser!

Det finns också ett barnlopp med enkla hinder för att öka kulfaktorn. Du hittar länken i vårt Facebook-event. Vi ses i spåren.

#södraänggårdsfest #vulkanogbg #trailrunning #södraänggården #funrun
Missa in Kids Run i Södra Änggården.
 
lördag den 23 september, mitt i Södra Änggårdsfesten, kör vi ett barnlopp på 800 meter. Du bestämmer om du vill ta dig igenom den roliga banan tillsammans med ditt barn, eller om du nöjer dig med att vara hejaklack. Vid start-/målområdet finns foodtrucks, ekologisk marknad, konstutställning och mycket annat kul. Länk i bio

#kidsrun #södraänggårdsloppet #spring #barnlopp #eventgbg
Medaljchans?
Glöm inte att anmäla dig till Södra Änggårdsloppet. Det är gratis att vara med, men antalet startplatser är begränsat så säkra din plats nu. Förutom medaljer och ära kan du också vinna fina priser från @kahlskaffe  och @dubbeldubbelswe som vi kommer att lotta ut bland deltagarna. Vi ses i spåret!

Länk i bio!

#trailrunning #änggårdsbergen #lopp #medalj
Södra Änggården blir en tät innerstadsmiljö med närhet till aktiviteter, service och människor. Här finns balansen mellan bostäder och verksamheter, lugna gårdar och livliga gator. Vi har tagit fram receptet på en attraktiv stadsdel, och här är ingredienserna:

👉🏻 Vacker gestaltning
👉🏻 Närhet till aktiviteter, service och människor
👉🏻 Konstens centrala roll
👉🏻 Skolor i bästa läge
👉🏻 Naturen runt hörnet, gröna parker och lekplatser

Kom till Södra Änggårdsfesten i Vulkano den 23 september och få en försmak av ditt nya hem. Länk i bio.

📸 Ett tidigare event i Vulkano.
@studio.gulbin förbereder på #VulkanoGBG inför fredagens vernissage och helgens marknad. 

#södraänggården #ettskönarestadsliv
Joel Albertsson är en av grundarna bakom @odlingsbolagetsvalan – ett grönt nav som innefattar grönsaksproduktion, bladskottsodling, äggproduktion, utbildningar samt konsulttjänster inom biointensivt och återuppbyggande jordbruk. De är en av arrangörerna bakom Södra Änggårdsfesten och höstmarknaden i Vulkano den 23 september.
– Vi har varit med och anordnat två marknader tidigare som varit väldigt lyckade. Det är alltid bra stämning och mycket folk. Odlingsbolaget Svalan har varit lite nyskapande, om jag får säga det själv. Det behövs en omställning till mer lokalproducerad mat och småskaligt jordbruk men den scenen har varit lite dammig. Vi har gjort den mer urban och lockat en ny publik, säger Joel Albertsson.

Han jobbar till vardags som tatuerare. Men genom allt fler samarbeten med både restauranger och privatkunder, så tror han att Odlingsbolaget Svalan kan ha en heltidstjänst nästa år. Redan efter förra finanskrisen väcktes tankar om självhushållning och prepping, vilket blev startskottet för verksamheten.
– Ekonomin var skakig och man pratade mycket om klimathotet. Det fanns en våg av det då också, även om den är mycket större nu. För sju år sedan köpte jag en gård utanför Skene. Men för att få gården att fungera ordentligt behövde jag en verksamhet. Precis innan covid började jag umgås med två gamla kompisar igen, beskrev mina idéer och de var taggade.

Vad är er vision?
– Vi arbetar med ett regenerativt jordbruk, det vill säga försöker ta ett helhetsgrepp om gårdens jordhälsa och grödor. Kortfattat handlar det om att förbättra jorden, inte bara förvara den. Genom att handla lokalproducerat får du direktkontakt med matproduktionen och minskar leveranserna. Grönsakerna är färskare och godare. Vi får en bättre och djupare matkultur, säger Joel Albertsson. 

Läs mer om Södra Änggårdsfesten via länken i bio.

Foto: @heymynameisphilip
Välkommen på Södra Änggårds(för)fest.

Den 19:e augusti kör vi graffitifestival på Vulkano. Ta chansen att se 40 av landets bästa graffitimålare när de går loss på Vulkanos väggar en sista gång. Varför inte prova själv? På plats finns foodtrucks, DJ:s och ett antal utställare. Fri entré.

 
Du vill förstås inte missa själva huvudnumret – Södra Änggårdsfesten – den 23:e september. Länk i bio

#spraycanstories #gbggraff #vulkanogbg #graffiti