skip to Main Content

Skogstokig eller streetsmart

Södra Änggårdens konsortium

Frank & Earnest har ansvarat för marknadsföringen av bostadsprojektet Södra Änggården sedan starten. Nu när vi attraherat lämpliga bostadsbyggare, fortsätter vi med marknadsföring inför säljstarten. Konceptet ”ett skönare stadsliv” ligger kvar som utgångspunkt. Förutom det vi visar här, arbetar vi också med destinationsmarknadsföring via upplevelsegalleriet Vulkano.

Södra Änggården – Vepor
Södra Änggården – Vepor
Södra Änggården – Tim Timmey

Showroom med spektakulär placering

Allt i Södra Änggårdens showroom är tillverkat i återvunnet material, till och med lampskärmarna. Men det mest spektakulära är nog ändå placeringen. Showroomet ligger inbäddat i upplevelsegalleriet Vulkano.

SoMe för ett skönare stadsliv

Frank & Earnest är ansvariga för Södra Änggårdens sociala medier. Vi tar fram idéer och content med utgångspunkt i konceptet ”ett skönare stadsliv”.

20 sidor om Göteborgs största bostadsprojekt!

Det du känner som Högsbo industriområde blir Södra Änggården – en urban och lekfull stadsdel där det är lätt att leva.

Nyligen publicerade vi en fullspäckad bilaga i Göteborgs-Posten. Den innehåller allt du behöver veta om stans största bostadsprojekt. Hämta ditt exemplar i Vulkano.

#stadsutveckling #stadsutvecklinggbg
Långsiktiga perspektiv är en del av vardagen när du bygger stad. För mer än tio år sedan började @goteborgsbastaplatzer arbetet med att förvandla sitt fastighetsbestånd Högsbo industriområde till Södra Änggården.

– Vi vill utveckla innerstaden och göra Högsbo till en del av den. Staden ska växa. Platzers vision är att Göteborg ska bli den bästa staden i Europa att bo och arbeta i. Södra Änggården är ett skyltfönster utåt, ett sätt för oss att visa vad en trivsam stad handlar om, säger Lisa Häggdahl, affärsutvecklare på Platzer.

📸 Lisa till vänster. Bild från evenemang i Vulkano.

#platzer #högsboindustriområde #stadsutveckling
Varmt välkomna på första upplagan av Cykelfest!

Kom till Vulkano i Södra Änggården den 6:e maj för en heldag i cykelns tecken. Vi kommer ha aktiviteter såsom swapmeet/marknad, gör-det-själv-verkstad, försäljning av begagnade cyklar, lotteri, Babemba foodtruck - afrikansk street food (vego), gott kaffe, fet musik, utlån av cykelböcker och mycket mycket mer!

 #vulkanogbg #cykelfest #swapmeet #cykel
Upptäck din närmiljö med appen Hittaut!

@hittaut_orientering är en gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av karta ska hitta checkpoints. De är placerade i stadsmiljö, parker, bostadsområden och skogar. Vi ställde tre frågor till Annie Edvardsen på Hittaut.

💭 Vad är syftet med appen?
– Att få folk att komma ut. Du får också chansen att se platser som du kanske annars inte hade sett.

💭 Hur går det till?
– Du kan hämta en papperskarta på uthämtningsställen, till exempel turistbutiken vid Kungsportsplatsen eller de flesta bibliotek. Den digitala kartan finns i appen Hittaut. När du kommer fram till en checkpoint registrerar du den i din app eller med en penna på kartan.

💭 På vilket sätt är ni en del av Göteborgs 400-årsjubileum?
– Förra årets firande hade tema ’hälsofokus’ och då fick vi frågan om vi ville vara med. I år har vi gjort en jubileumsutgåva av våra kartor med kuriosa om intressanta, historiska platser. I Göteborg finns fyra olika kartor men sammanlagt 299 checkpoints, säger Annie Edvardsen.

Friskvårdsprojektet Hittaut drivs @goteborgmajornaok och Södra Änggården är sponsor. Den 1 maj släpps kartan över Södra Änggården. Vi ses i spåren!

@goteborg2023 @hittautgoteborg #göteborg400år #hittaut #orientering #södraänggården
Skolor i bästa läge!

👶 Södra Änggården blir lika mycket en stadsdel för barnen som för de vuxna. Närheten till naturen tas tillvara för att uppmuntra lek i skog och mark. 

👶 En av skolorna etablerar sig precis intill Änggårdsbergen och är omsorgsfullt placerad i terrängen för att möta marknivåerna. Den tar emot barn från förskoleklass upp till nionde klass. Taket kommer att användas till rekreation, idrott och hälsa. En annan förskola öppnar i anslutning till lekplatsen i den 1,9 hektar stora stadsdelsparken. 

👶 Välkommen hem stora som små!

#södraänggården #stadsutvecklinggbg
Det här kan du se fram emot:

Äntligen! Efter många, många år visar jag för första gången mina verk. Har målat i perioder och haft långa, långa perioder med uppehåll. Så det kommer att visas både gammalt och nytt. Stort och smått från 2004–2023. Grunden till allt målandet kommer från tiden med ORO. Organic Revolution Orchestra. Vi var ett performance band då jag målade hela backdroppen live på scen.

Ibland på små scener som på Nefertiti eller på stora scener med byggnadsställningar i tre våningar. 

Skylift har också förekommit. Maneret utvecklades på scen.

Kul om du kommer på mitt vernissage och utställning i två dagar. 

På vernissagedagen spelar bandet NU kl 16:00.

Lördag den 6 maj klockan 12:00–18:00. 
Live happening på lördagen kl. 16:00 med bandet NU.
Söndag den 7 maj klockan 10:00–16:00

@janeneroth #vulkanogbg
Hur skapar man en tidlös stadsdel som känns relevant idag? Facit finns i vår tusenåriga arkitekturhistoria, menar Fredrik Hansson, arkitekt på @okidokiarkitekter 
▫️
”Vi människor är ganska lika varandra. De flesta vill bara leva ett gott liv och ha det lite trevligt. Vi vet inte exakt hur människor kommer att leva sina liv i framtiden men vi vet vad som har fungerat hittills” säger han.
▫️
I Södra Änggården har enkla och klassiska kvaliteter så som solläge och närhet till naturen tagits tillvara. Konsten integreras i stadsdelen och det blir lätt att förflytta sig via cykel eller promenad. Att bygga stad handlar om att skapa förutsättningar för ett utbyte, menar han.
▫️
”Staden har ingen poäng om den inte uppmuntrar till att träffas. Här går vi tillbaka till grundläggande kvaliteter som finns i Linnéstaden, delar av Majorna och andra stadsdelar som har stått i över 100 år. Vi skapar en robusthet med ingredienser som vi vet fungerar” säger Fredrik Hansson. 

#stadsutveckling #majorna #linnéstaden #södraänggården
Förläng livet med en vardag nära naturen

Den som vistas i det gröna lever ett längre och friskare liv. Det har forskare konstaterat sedan länge. Ett liv nära naturen… 

🌱 Minskar stress
🌱 Stärker kognitiv förmåga
🌱 Främjar fysisk aktivitet 
🌱 Bäddar för nya sociala kontakter
🌱 Förebygger sjukdomar
🌱 Ökar miljömedvetenheten

Med mera. Men för att vistas i naturen krävs rätt förutsättningar. Det ska vara enkelt. Södra Änggården är byggt utifrån dagens livsstilar och behov; sup in den friska luften under cykelturen till centrum, låt barnen leka i naturreservatet intill lägenheten eller ta en joggingtur innan jobbet. 

#södraänggården #naturliv #änggårdsbergen
Han är en av konstnärerna i Södra Änggården
▫️
@pablo_lembo har arbetat som designer i 20 år och tog steget in i konstvärlden när han fick möjlighet att visa sitt konstverk ”Perpetual Flux” på världens högsta byggnad, @burjkhalifa , i Dubai. Nu ska han för första gången skapa ett bestående konstverk för en publik plats. 
▫️
”Mina verk representerar beundran och respekt för det vi kallar för Moder jord. De är en påminnelse om att vi alla är en del av samma sak och att vi delar samma resa” säger Pablo Lembo Rouco, som kommer att tolka temat natur.
▫️
I bild syns Södra Änggårdens konstkonsult Min-Jung Jonsson tillsammans med Pablo Lembo Rouco.

#offentligkonst #södraänggården #konstkonsult #peabbostad
På lördag är det säsongsfinal för loppis på Vulkano. Varenda bord är bokat så räkna med massor av fynd. Som vanligt är Södra Änggårdens showroom öppet. Välkommen in och ta en titt på hur vi förvandlar ett industriområde till ett läckert bostadsområde.

 #vulkanogbg @bagageloppisen #loppis
Platzer hjärta Okidoki Arkitekter
🤝 
När @goteborgsbastaplatzer valde @okidokiarkitekter för uppdraget att rita den nya stadsdelen var arkitekternas ”stadsbyggartänk” den avgörande faktorn.
🤝 
”Vi ville jobba med en arkitekt som inte bara fokuserar på de enskilda objekten utan som är duktiga på att arbeta fram ett sammanhang. Där har Okidoki en tydlig affärsidé. De är aktiva i debatten om stadsutveckling och vad som gör den bra. En bra stad är mer än bara hus” säger Lisa Häggdahl, affärsutvecklare på Platzer.
🤝 
Stadsutvecklarnas vision och genomförandeplan har resulterat i en handbok. Den ska fungera som ett stöd att luta sig mot under hela arbetsprocessens gång.

Bild: Lisa Häggdahl och Fredrik Hansson, arkitekt på Okidoki Arkitekter.

Nyfiken på Södra Änggården? Välkommen till öppet hus på Vulkano nu på lördag kl 11-13.

#platzer #okidokiarkitekter #stadsutveckling
Öppet hus!
Är du nyfiken på Södra Änggården? Ta chansen att besöka oss i vårt showroom i Vulkano. Då kör vi öppet hus med alla byggbolag på plats. Dessutom bjuder vi på bordsloppis inomhus.

Välkommen till Vulkano i Södra Änggården. Lördag den 18/3 kl 12-14.

#vulkanogbg #öppethus #showroom
TACK, HÖGSBO INDUSTRIOMRÅDE!
En gång i tiden var det kanske naturligt att lägga ett industriområde här, men allvarligt talat – så nära stan och havet, och alldeles vid foten av Änggårdsbergens täta grönska är ett alldeles för bra läge.

Vi tar nu tacksamt emot möjligheten att bygga en helt ny stadsdel med levande kvarter just här. Välkommen till Södra Änggården.

 #stadsutveckling #bostäder #försäljningpågår
Högsbo industriområde ska omvandlas till bostadsområdet Södra Änggården. I samband med det får konstnärer här en spännande möjlighet att i samverkan med landskapsarkitekt påverka utformningen av områdets nya stadsdelspark. Sök uppdraget senast 24 februari!

Mer information finns på goteborgkonst.se. @goteborgkonst

#enprocentregeln #offentligkonst #göteborgkonst #opencallforart #opencallforartist #konstjobb #södraänggården #högsbo