Image
Top
Meny

Göteborgs Stad – Upptäck Rosenlund!

Pilotprojektet Rosenlund handlade om att utforska ”byggplatsen som arena”. I just Rosenlundsfallet ville vi uppmärksamma Göteborgarna på allt det som gjorts i området och konstatera att det kan vara värt lite bök och stök under byggperioden om resultatet blir så mycket bättre. Projektet genomfördes i nära samarbete med Henrik Wallgren.
Kund
Göteborgs Stad


 

Film i en helt ny kanal

Det behövdes något spektakulärt för att locka människor till Rosenlundskajen även i vinterrusket. Konstinstallationen ”Seeds” är en specialgjord film som projiceras på vattenånga direkt i Rosenlundskanalen. Den visades tre gånger varje kväll under december månad för en entusiastisk publik.

Film: Fredrik Egerstrand, Musik: Christoffer Berg, Teknisk produktion: Lars Lincoln


 

De sju rosorna i Rosenlund

Vi vill också göra något mer långsiktigt som kunde fortsätta engagera Rosenlunds besökare över tid. Därför lät vi sju konstnärer ta fram en varsin ”ros” som på ett naturligt sätt ingår i stadsmiljön. Tanken är att de rosorna med tiden ska bli en snackis och att framtida besökare ska försöka hitta alla sju. Dessutom ramade vi in hela Rosenlundsgatan med två maffiga portaler.

Artist: Joakim Stampe

Artist: Joakim Stampe

Artist: Jan Eneroth

Artist: Jan Eneroth

Artist: Martina Jakobsson

Artist: Martina Jakobsson

Artist: Linda Spåman

Artist: Linda Spåman

Artist: Jonathan 'Ollio' Josefsson

Artist: Jonathan ’Ollio’ Josefsson

Artist: Matilda Maca

Artist: Matilda Maca

Artist: Alyssa Ayeb

Artist: Alyssa Ayeb


 

Stadsutvecklingskunskap på plats

Givetvis berättade vi också om projekt Rosenlund, vad som gjorts i området och hur dessa insatser tillsammans har tredubblat antalet besökare i området.